eplepai og rabarbrapai:)

Mandag 2. pinsedag hadde jeg besøk av 6 søte, strikkeglade jenter hjemme hos mor og far i Kvalavåg. Siden det var 2. pinsedag var det jo ingen butikker åpne og jeg var litt usikker på hva jeg skulle servere, så jeg bladde gjennom mamma sin kokebok og landet på smuldrepai. Jeg lagte en med selvhentet blåbær (fra frysen) og en med fersk rabarbra fra hagen. Vi har nemlig helt sykt mye rabarbara!!

Paien ble servert med is og kaffe på mamma sitt green gate servise:)

1 stk. Smuldrepai:

1 1/2 kopp sukker

2 kopper mel

1 egg

1-2 ts bakepulver

smør til å legge oppå (se bilde)

bær/epler etter egen smak

Ta alt det tørre i en bolle. Blad det sammen og tilsett egget. bland alt sammen til en gryntete masse. Om det bil for tørt tilsett gjerne et ekstra egg. Smør formen med smør og tilsett bær.  Smuldre deigen over og legg noen smørklatter over.

Stekes på 200 grader i 20 min.

Server med vaniljeis:)

 

(Bildene er tatt med min iphone så kanskje ikke like gode bilder som med speilreflekskamera mitt)









Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

brittalise

brittalise

22, Karmøy

Jeg går mitt andre år på førskolelærerstudie ved universitet i Stavanger. Ellers er jeg veldig glad i håndarbeid og ville lage denne bloggen for å huske alt jeg lager=) håper også den kan inspirere deg! Jeg lager linputer, brødposer og vogntepper for salg. Er du interessert send en mail til britt_alise@hotmail.com eller ring 91716039.

Kategorier

Arkiv

hits